Demanen que l’abocador de Cerdanyola rebi fins a 1.000 tones diàries de residus

21 05 2010

El Seprona investiga l’estat del dipòsit de bales de residus «Elena» després d’una denúncia dels veïns

L’empresa Puigfel, gestora de l’abocador Elena de Cerdanyola on es dipositen actualment les bales de residus procedents de l’ecoparc de Montcada, va sol·licitar a finals de novembre una nova autorització ambiental per tal d’incrementar el ritme de deposició de bales de residus. Això implicarà passar de les gairebé 300 tones diàries que es dipositen actualment a un màxim de 1.000 tones, ja que la restauració d’aquesta argilera ha d’estar enllestida el 2010 per iniciar el pla urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola, a tocar de la zona, i que inclou el sincrotró Alba. L’empresa espera rebre l’autorització de la Generalitat.

El trànsit ja existent de vehicles pesants a la carretera Sant Cugat de Cerdanyola es podria intensificar ben aviat si finalment la Generalitat dóna llum verd a la nova autorització ambiental que ha sol·licitat l’empresa Puigfel, gestora de l’abocador de bales de residus Elena. Aquesta nova autorització està motivada per una reducció dels terminis d’explotació d’aquesta argilera convertida ara en dipòsit controlat de bales de residus procedents d’ecoparc. El període d’explotació és ara de 3 anys, abans era de 15, per tal de tenir restaurat el forat el 2010, quan s’han d’iniciar les obres del pla urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola i la posada en marxa del sincrotró Alba. Això obliga a un canvi de ritme en la deposició de les bales que, segons l’estudi d’impacte ambiental presentat per Puigfel, podria arribar a les 1.000 tones diàries. «Es tracta d’una quantitat estimada i fixada com a límit», explica Andreu Puigfel, responsable de l’empresa. Actualment no s’arriba a les 300 tones diàries, explica. L’estudi presentat per l’empresa va quedar en exposició pública durant el mes de desembre i a hores d’ara està a l’espera de rebre el vistiplau del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, segons explica Puigfel, per tal d’incrementar el ritme de deposició de bales.

EL SEPRONA INVESTIGA
El Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) ha obert un informe sobre l’estat del dipòsit arran d’una denúncia presentada pel veí de Cerdanyola, Albert Lázaro. Els plàstics que cobreixen l’abocador on es dipositen les bales estan tots esparracats la qual cosa afavoriria la filtració de lixiviats, segons la denúncia presentada. L’Ajuntament de Cerdanyola ha assegurat que la impermeabilització de l’argilera Elena és correcta, segons els informes de l’empresa Auma, responsable de l’obra, perquè les làmines blanques no tenen la funció d’impermeabilitzar les parets.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: