Ple “calent” pels abocadors tòxics i la situació de desgovern local

21 05 2010

La Plataforma Cerdanyola sense abocadors de Cerdanyola ha anunciat que presentarà unes preguntes al govern local i als diversos grups municipals per al ple demà 29 d’octubre. Aquestes preguntes estan relacionades amb els abocadors que hi ha a la Plana del Castell. La plataforma vol que els diferents grups debatin i es posicionen sobre la manera en que pensen solucionar aquest greu problema que pot afectar la salut pública dels habitants del municipi. S’ha de tenir present que aquesta problemàtica ha estat el desencadenat el trencament del govern municipal (ICV i CiU) que aquest dijous ha de resoldre la situació de desgovern a la ciutat. S’esperà que aquest sigui un “ple calent”, per les tensions entre els partits per la governabilitat de la ciutat, però també pel fet que hi ha convocada una concentració davant l’ajuntament en protesta contra els abocadors; a més a més, el ple ha de votar la proposta de la consulta sobre la independència de la nació catalana que va ser presentada.

[Nota de premsa]

Ple municipal 28-Octubre: els abocadors tòxics a l’ull de l’huracà

Des de la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors us trametem aquesta nota per informar-vos que en el proper ple municipal de Cerdanyola del Vallès, el dijous 29 d’octubre, plantejarem unes preguntes al govern local i als grups polítics del consistori relacionades amb els abocadors de la Plana del Castell.
Aquestes preguntes ja han estat tramitades a l’ajuntament per tal que siguin contestades pel govern i debatudes entre grups municipals durant el ple.
Esperem que govern i oposició aportin solucions a la gravetat d’una qüestió com aquesta, ja que els abocadors de Cerdanyola són un perill per a la salut de les persones i del medi.
Des de la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors volem recordar que l’abocador de Can Planas va ser el detonant de la crisi governamental que viu la nostra ciutat des fa setmanes, un conflicte entre els socis de govern (ICV i CiU) que es va posar de manifest a l’anterior ple municipal precisament quan es debatia una proposta d’urbanització damunt el sòl contaminat de la Plana del Castell. En aquest sentit, considerem que qualsevol solució d’equilibri institucional i futurs pactes hauria de passar pel sanejament previ de la zona contaminada. Un sanejament i eliminació dels residus tòxics imprescindible per al benestar i salut de la població de Cerdanyola. Qualsevol altra opció seria girar l’esquena als interessos de la nostra ciutat (salut, medi, decisió col.lectiva, transparència).
Ara que es destapen a Catalunya els casos de corrupció relacionats amb els negocis urbanístics, reclamem més que mai transparència i participació en les decisions transcendentals que afecten a la nostra ciutat. Els negocis urbanístics poc clars no poden passar per sobre de la salut de les persones i del medi.
Cerdanyola del Vallès, 26 d’octubre del 2009
Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors
Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: