Visita a l’abocador de Can Planas

24 05 2010

D´esquerra a dreta: Xavier Roca, Gerardo Alvarez (Plataforma), Albert Lázaro (Plataforma), Alfons Escoda, Consol Pla, Marc Costa, Jaume Folch, Salvador Sagarra (Plataforma)

En les darreres setmanes han sigut vàries les AA.VV., entitats, persones particulars i partits polítics de Cerdanyola que també han mostrat el seu interès en que es dugui a terme un estudi integral de la qualitat de l’aire que tots respirem.

El proppassat 18 de maig el Dr. Xavier Roca, director del Laboratori del Centre del Medi Ambient (LCMA) de la UPC, acompanyat dels presidents locals de la Federació CIU, Jaume Folch i Marc Costa, juntament amb els regidors del grup municipal de CIU, Consol Pla i Alfons Escoda, així com diversos membres de la plataforma Cerdanyola sense abocadors i estudiants de periodisme de la UAB van visitar l’abocador de Can Planes.

Aquesta visita es deu al interès i preocupació despertat en la gent davant la possible influència en la salut que pot ocasionar la presència d’aquest abocador tan proper a la nostra població.
Sobre el terreny van rebre les oportunes explicacions per part d’Albert Lázaro i Salvador Sagarra sobre la situació dels diferents abocadors així com les seves inquietuds referent a si s’estava fent tot el possible enfront aquesta problemàtica arrossegada des de fa ja varis anys a Cerdanyola.

En les darreres setmanes han sigut vàries les AA.VV., entitats, persones particulars i partits polítics de Cerdanyola que també han mostrat el seu interès en que es dugui a terme un estudi integral per part d’aquest Centre de Recerca que permeti conèixer la qualitat de l’aire que tots respirem i les seves possibles fonts d’influència de manera que es puguin prendre accions correctores, si calen, per a la seva millora.

El Laboratori del Centre del Medi Ambient (LCMA) és pioner a tot l’Estat Espanyol, i un referent a nivell internacional, alhora d’aplicar de manera integrada tota una metodologia i tècnica capaç de detectar fins a 400 compostos diferents a l’aire. Les seves actuacions tan a Catalunya com a altres Comunitats Autònomes han aportat ja una millora significativa en la qualitat de vida de moltes poblacions.

De tirar endavant aquesta col·laboració entre el nostre Ajuntament i la Universitat Politècnica, Cerdanyola es convertiria en un nou referent a nivell estatal en el control de la qualitat de l’aire i, per tant, en la cura de la salut de les persones.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: