Organitzem un debat per fixar compromisos polítics sobre la problemàtica dels abocadors

29 03 2011

Extreta de cerdanyola.info

La Plataforma Cerdanyola sense Abocadors organitza un debat amb els candidats i candidates a l’alcaldia de les vuit principals formacions polítiques de Cerdanyola per conèixer de primera mà les respectives posicions sobre el tema i les solucions que proposen per eliminar els riscos que suposen els abocadors per a la salut pública. La cita serà dijous 7 d’abril, a les 19 hores, a la sala gran de l’Altis.

La Plataforma ha convidat al debat als candidats i candidates a l’alcaldia del PSC, ICV-EUiA, CiU, PP, ERC, Compromís per Cerdanyola, Ciutadans i Gent per Bellaterra. Es tracta de les vuit formacions que van obtenir més vots en les darreres eleccions municipals. L’objectiu de la Plataforma és obtenir, a través d’un debat àgil, amb preguntes concretes i respostes concises, la posició clara i sense ambigüitats de les vuit formacions polítiques respecte a la problemàtica dels abocadors i les solucions que proposen. Un dels integrants de la Plataforma, Roger Caballé, parlava de la perversió del sistema que ha originat el problema dels abocadors a Cerdanyola, “un sistema que permet fer negoci, amb els corresponents beneficis, amb la gestió dels residus. Una perversió que augmenta quan la gestió té carències de control i transparència i els beneficis tapen els possibles riscos i perills per la salut pública”.

El debat l’obrirà i tancarà el representant de la Plataforma, Roger Caballé, i serà moderat per Albert Turón, que formularà un màxim de cinc preguntes als candidats i candidates. Hi haurà una fila zero amb representants d’entitats ecologistes que tindran prioritat a l’hora de formular les preguntes una vegada acabades les rodes d’intervencions de la primera part. Finalment, el públic assistent formularà les seves preguntes. La integrant de la Plataforma, Rosa Guallar, explicava que es busquen “respostes concretes i clares, per això es limita el temps de les intervencions amb un màxim de 2 minuts per a cada representant polític”.

Cap dels representants polítics que assistirà al debat coneix les preguntes que es formularan. El debat versarà estrictament sobre els abocadors, marcat per l’actualitat de l’abocador Elena i el clot de Can Fatjó dels Aurons. Com remarcava un dels membres de la Plataforma, Albert Lázaro, “en cap cas s’entrarà a discutir sobre els diversos models de creixement urbanístic de la Plana del Castell”.

Els organitzadors han exigit l’assistència dels candidats i candidates a l’alcaldia de cada formació política i no s’admeten substituts. En cas que qualsevol candidat o candidata no assisteixi, es mantindrà la seva cadira buida. El debat sobre els abocadors es retransmetrà en directe per Cerdanyola Ràdio i el cartell anunciador és obra d’Edu Ortiz.

Extreta cerdanyola.info

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: