MANIPULACIÓ DE LA INFORMACIÓ A LLIURAR AL COMISSARI EUROPEU RESPECTE LA PROBLEMÀTICA DE L’ABOCADOR DE CAN PLANAS PER PART DEL CONSORCI DEL CENTRE DIRECCIONAL I L’AJUNTAMENT DE CERDANYOLA DEL VALLÈS

24 04 2011

Un cop conegut el contingut de la comunicació que el Consorci del Centre Direccional i l’ajuntament de Cerdanyola del Vallès han preparat per enviar al comissari europeu de medi ambient respecte la problemática de l’abocador de Can Planas i les alternatives de remediació, la plataforma Cerdanyola sense Abocadors vol denunciar els següents aspectes:

  • Aquesta comunicació s’ha realitzat incloent la informació de manera parcial, incomplerta i tendenciosa per intentar condicionar el veredicte de la comissió europea cap a l’actuació de confinament de l’abocador ja triada a priori
  • Aquesta comunicació es fa amb aquesta intencionalitat malgrat encara ni tant sols s’ha licitat l’estudi de valoració de la idoneitat de les diferents opcions que l’ajuntament va anunciar que realitzaria, i per tant encara no es coneix aquesta “segona opinió” de les conclusions de l’estudi realitzat per IDOM
  • La plataforma ha conegut aquest contingut després d’haver estat convidada per l’ajuntament a participar del procés de la seva redacció. Aquesta participació s’ha realitzat d’una manera precària, sota pressió de temps i amb resultats molt escasos, davant el qual la plataforma denuncia que més aviat sembla que s’ha realitzat per “cobrir expedient” i no per incorporar la visió més complerta de la problemática que la plataforma va plasmar al document realitzat com a alternativa a la comunicación oficial.
  • Davant d’aquesta situació, la plataforma vol manifestar la seva absoluta disconformitat amb la comunicació que el Consorci del Centre Direccional i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès farà arribar al comissari europeu de medi ambient, rebutjant la manipulació que s’hi fa de la informació a lliurar a la Comissió Europea per condicionar el seu veredicte cap a la opció ja triada i mai qüestionada, i anunciant que es desvincula d’aquesta comunicació oficial i que emprendrà les accions que consideri oportunes per tal que la informació fidedigna arribi al comissari europeu de medi ambient per a la seva correcta valoració.

Per a més informació consultar els documents adjunts (cronología i valoracions de la plataforma del procés de participación per l’elaboració de la comunicació a la Comissió Europea, document realitzat per la plataforma i proposta de comunicació de l’ajuntament i el consorci del CD).

Plataforma Cerdanyola sense abocadors, 15 d’abril de 2011

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

25 04 2011
Sergio Reinaldo

Es indignante la pretensión del Centro Direccional, con la colaboración del Ajuntament, de desvirtuar la verdad en su comunicación al Parlamento Europeo, en un asunto tan delicado como los vertederos de Cerdanyola, en especial el de Can Planas. Así no vamos a ninguna parte. Para mí está claro que existen unos intereses muy oscuros en seguir atentando contra la salud pública, como lo han hecho durante más de 40 años. Y además pretenden que les votemos el día 22 de mayo. Conmigo que no cuenten. He dejado de creer en la justicia social.

29 04 2011
evi gomariz

en temes tan seriosos i ben coneguts pels experts, fer el ridícul més espantós intentan treure-li importància és d´ence

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: