La pregunta d’Esquerra aconsegueix que la Unió Europea, insti al govern de l’Estat Espanyol a avaluar la situació del abocador de Can Planas

23 05 2011

Brussel•les, 20 de maig del 2011. Arran d’una pregunta parlamentària de l’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, la Comissió Europea ha decidit demanar explicacions sobre l’abocador industrial tòxic de la zona de Can Planas, a Cerdanyola del Vallès. La Comissió considera que l’abocador podria incomplir l’article 13 de la Directiva 2008/98/CE, que obliga les autoritats a vetllar perquè els residus no malmetin ni l’aigua, ni l’aire ni el sòl, i a evitar la mala olor.

Els informes sostenen que el sòl de Can Planas conté substàncies tòxiques en quantitats superiors a la marcada pel Reial Decret 9/2005. D’aquesta manera, a la zona afectada es percep mala olor, a causa de la canalització dels gasos. Així mateix, cal recordar que, com a conseqüència de les reaccions químiques al subsòl, les aigües freàtiques arriben als 47° C.

‘Hem d’aplicar la normativa europea de residus, perquè és la millor manera de garantir la salut pública’, ha afirmat Junqueras. ‘L’abocador de Cerdanyola s’ha de declarar sòl contaminat i, consegüentment, cal descontaminar la zona, i cal fer-ho per la qualitat de vida dels veïns i sobretot per la seva salut’, ha reblat el republicà.

Resposta de la Comissió Europea

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: