LA PLATAFORMA CERDANYOLA SENSE ABOCADORS DENUNCIA QUE ES CONTINUA TREBALLANT PER UBICAR HABITATGES A L’ABOCADOR DE CAN PLANAS

22 09 2011

La Plataforma Cerdanyola sense Abocadors vol denunciar que el govern municipal, amb connivència amb la Generalitat i obligada per les darreres resolucions judicials, té previst modificar el planejament urbanístic en l’àmbit del Centre Direccional, sense resoldre què fer amb el sòl contaminat de l’abocador de Can Planas.

Podríem tenir l’esperança que aquesta tercera modificació tingués present l’existència d’elements tòxics i cancerígens en el sòl de Can Planas, tal i com va posar de manifest l’estudi realitzat per la consultora IDOM i, en conseqüència, optés per la remediació definitiva tot buidant les terres contaminades. Però, segons ens ha comunicat la regidora d’Urbanisme, la voluntat actual és la de situar habitatges dins del paratge afectat per l’abocador de Can Planas i la de tapar i aïllar parcialment les terres contaminades.

Aquesta actuació és contrària als propis compromisos assumits per acord de ple de l’ajuntament de Cerdanyola durant la passada legislatura, concretament quan va acordar encarregar nous estudis per discutir la idoneïtat de les opcions per la remediació de Can Planas, així com també es va concertar fer estudis de la qualitat de l’aire de Cerdanyola degut a les emissions provinents de l’abocador, que a data d’avui encara no s’han encarregat. I, no cal oblidar, no s’està duent a terme la deguda gestió i control dels lixiviats que surten de l’abocador.

Cal denunciar també la urgència i improvisació amb la que actua el govern municipal, la qual porta causa la necessitat del Consorci Urbanístic del Centre Direccional d’obtenir els ingressos provinents d’aquesta promoció immobiliària per cobrir el deute de 90 milions d’euros que manté amb diverses entitats financeres, deute que venç al 2016. Prova d’aquesta urgència són els treballs de prospecció que s’han realitzat a l’espai perimetral de l’abocador la darrera setmana.

L’equip de govern de l’ajuntament de Cerdanyola vol encomanar a la Direcció Territorial d’Urbanisme de la Generalitat l’elaboració d’aquestes modificacions al planejament i es planteja delegar les seves competències a aquesta instancia, renunciant a la seva sobirania sobre el territori cerdanyolenc.

Des de la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors denunciem aquesta situació, reclamem que es compleixin els compromisos assumits per l’ajuntament de plantejar noves alternatives plenament satisfactòries al problema ambiental i social de l’abocador de Can Planas i emplaça a les forces polítiques presents al consistori a actuar amb responsabilitat, transparència i honestedat, defensant els interessos de la ciutadania de Cerdanyola per sobre dels interessos especulatius i financers dels agents implicats en aquest projecte.

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

23 09 2011
Sergio Reinaldo

Es indignante tener que enterarnos una y otra vez de cómo los responsables de la salud pública tanto de la Generalitat como del Ajuntament hacen caso omiso de las reivindicaciones de la población con respecto a la vergüenza de Can Planas. La vida de las personas les importa un comino. No hacen más que confirmar lo que ya sabemos desde hace más de 40 años. A los responsables de lo que sucede en Can Planas debería darles vergüenza de seguir ostentando el puesto que ocupan.

24 09 2011
Albert Lázaro Arqueros

A mès tambè es indignant i vergonyos que el Comissari politic de premsa de l´Ajuntament sensuri com a censurat la nota de Premsa enviada per la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors, Ont esta l´etica dels components de comunicació Municipal??.

Si els altres mitjans de comunicació actuen igual………es que estan al servei del poble ho estan al servei les partits que governan el municipi??.
Sento vergonya aliena.

25 09 2011
[ACCIÓ] Exigim el desmatellament de l’abocador de Can Planas | acampadacdv

[…] Més informació TwitterFacebookCorreo electrónicoImprimirLike this:LikeBe the first to like this post. Esta entrada fue publicada en Accions de protesta, Info General y etiquetada abocadors, acció, habitatge. Guarda el enlace permanente. ← [ACTA] Assamblea del Vallès Occidental 24-09-2011 […]

28 09 2011
Isabel Noguera

No saben estos responsables que esto que pretenden hacer ( y que ya han hecho), es pan para hoy y hambre para mañana. Se pagara un alto precio que generara mas gasto publico y aumentara esta “crisis”.
Ya lo dice un buen probervio… el que no aprende por discernimiento lo hace por sufrimiento y ese parece ser el final de todo esto.
Señores ya es hora de ser consecuentes y responsables con nuestros actos, sabiendo que, toda acción va seguida de una reacción.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: