El govern de la Generalitat no considera declarar sòl contaminat Can Planas de Cerdanyola

8 02 2012

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) del govern de la Generalitat no té previst declarar de moment l’antic abocador de Can Planas de Cerdanyola, segellat l’any 1995, sòl contaminat com li ha sol·licitat per unanimitat el ple de Cerdanyola aprovant una moció de la plataforma Cerdanyola Sense Abocadors, amb l’objectiu que el nou planejament urbanístic al voltant del centre direccional i el Parc de l’Alba ubiqui habitatges en aquest espai de divuit hectàrees.

El director de l’ARC, Josep Maria Tost, ha explicat que tot i no tenir encara l’acord del ple, ja va ser informat per l’alcaldessa el dia abans de la seva aprovació i que la resposta serà que aquesta petició “no és procedent” en aquests moments. Tost va deixar clar que per a la Generalitat Can Planas és un dipòsit de residus controlat, que després dels abocaments incontrolats als anys setanta i vuitanta, es va fer un control exhaustiu segons la normativa vigent per part de l’antiga Entitat del Medi Ambient de l’Àrea Metropolitana i es va clausurar en un llit d’argiles –“el millor material aïllant natural”, va dir– i utilitzant “capes plàstiques per reforçar i que quedés ben estancat i no hi hagués lixiviats”.

Malgrat tot, el director de l’ARC tampoc tanca cap porta, ja que assegura que estaran pendents dels resultats d’un segon estudi encarregat des del Parc de l’Alba a la UPC i el Consell Superior d’Investigacions Científiques. Si dictamina que “té riscos per a la salut i el medi”, aleshores es podrà parlar d’un procés de descontaminació o d’aïllament.

Extret  http://www.elpuntavui.cat/

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: